zondag 14 augustus 2022

14/8 mannheim & verder oostwaards

na een lekker ontbijt in ons taste smart hotel in lampertsheim (wat we zeer aanbevelen aan iedereen die eens in de buurt van mannheim moet overnachten, want alles is prima in orde incl. ontbijt en parkeergarage en dan ook nog ‘maar’ 62€), gingen we op weg langs de neckar naar mannheim, waar we op de koffie gingen bij trees in haar appartementje op de 29e verdieping, met een weids uitzicht over mannheim en de neckar.


na dubbele kaffee und kuchen vertrokken we richting heidelberg, wat ons eigenlijk een beetje tegenviel. we hadden een stad met romantische mooie huizen langs een rivier verwacht, maar alle huizen waren wat groter en luxueuser en minder versierd dan we gedacht hadden en (heel eigenaardig) waar we ook keken (aan hekken, railingen, gesloten gebouwen) alles hing vol met spinnewebben…
 
de weg hierna maakte onze dag weer goed, door een lieflijk glooiend landschap vol met leuke dorpjes; alleen zagen we erg veel dorre weilanden, veel te kleine en verdoogde zonnebloemen en maisvelden, maar ook bomen met herfstkleuren waar al bladeren afdwarrelden : deze streek heeft duidelijk veel te weinig regen gehad de laatste tijd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten