maandag 15 augustus 2022

15/8 künzelsau naar kelheim

eerst wat snelweg en de rest van de dag vanaf ansbach vrijwel steeds tussen de bossen gereden, prachtig!
eerst brachten we een bezoek aan nürnberg / neuremberg; met een binnenstad met veel monumentale wat oudere gebouwen, velen van grote rode stenen en met een flink deel van de oude stadsmuren nog aanwezig.
 

vandaag was het minder warm, smorgens met veel bewolking en temperaturen rond de 24 graden, smiddags klaarde het op en werd het even 29.
tegen het einde van de dag reden we eerst langs de altmühl en later langs de donu naar ons gasthof/brauerei frischeisen in kelheim. 
 




en…
ik geloof niet dat ik het eerder vermeld heb, maar we zijn nu allebei door een wesp gestoken.
coşkun werd het eerst gestoken op een terrasje in gerona spanje en had er daarna behoorlijk last van : een paar dagen pijn, erg dik wordend en steeds verder… (hij was gestoken in de binnenkant van zijn pols en zijn hele onderarm is er daarna langszaamaan dik door geworden en vreselijk jeuken natuurlijk), nadat hij van rian en herman in zuid frankrijk wat allergie pillen had gekregen, ging het beter, maar hij werd er toch een dag of 4, 5 behoorlijk door geplaagd.
lenny kreeg haar wespensteken in künzelsau en zelfs op het moment dat we besloten hadden om maar binnen te gaan eten, omdat de wespen buiten zo om ons heen zoemden, maar ja toen prikte er toch -onderweg naar binnen- een wesp een paar keer in de onderkant van mijn rechterbovenarm! gelukkig kwam er direct een vriendelijke dame, die ook in het restaurant zat te eten, aangesneld met een vloeistof voor direct en een zalfje voor later (ze had het altijd bij zich …) en deze middeltjes hielpen waarschijnlijk heel goed (ik was nog nooit door een wesp geprikt dus ik heb geen idee hoe ik zou moeten reageren) want erg dik is e.e.a. niet geworden en de pijn viel ook wel mee, maar jeuken ja dat doet het vreselijk, dus vandaag hebben we ook maar soortgelijke middeltjes bij de duitse drogist gekocht en nu is het smeren geblazen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten