dinsdag 23 augustus 2022

23/8 terug in turkije

eerst hadden we nog een spannende nacht,
want toen de kok van ons hotel rond 22:00 naar huis wilde gaan, zag hij dat de deur van de achterkant van onze auto openstond!
snel klopte hij aan onze kamerdeur en wij aankleden en ernaar toe, alles gecontroleerd maar niks ontbrak…

hoe kon dit? het zou kunnen dat er iets tussen de achterdeur geklemd was geweest en dat deze niet helemaal dicht was gegaan en
dat we daarna dachten met ons sleutel-signaal hem gesloten te hebben, maar dit toen niet gelukt is…
maar hoe dan de deur weer helemaal open kan gaan?
onduidelijk, maar de grootste stress was voorbij, en nu alle eventueel belangrijke dingen toch maar uit de auto gehaald en goed afgesloten!

de hele nacht plensregende het maar de volgende ochtend was het weer droog en konden we na ons eerste omeletje van deze reis op stap gaan.
vandaag rijden we dwars door bulgarije over hoofdwegen langs sofia en plovdiv naar svilengrad, daar doen we wat laatste inkopen, tanken we nog een pietsje diesel (want de diesel is in turkije veel goedkoper), en rijden we nu via een nieuwe route bij svilengrad de grens over naar griekenland en dan paralel aan de normale weg naar edirne rijden we verder tot een plaatsje kastanies in griekenland, waar we de grens overrijden bij karaağaç een wijk van edirne.

dat is ons prima bevallen bij deze kleine grensovergangen was haast niemand, dus we konden heel snel doorrijden (bij edirne is het altijd vreselijk druk en worden alle auto’s nog eens extra via een röntgengebouw gecontroleerd, wat allemaal extra tijd en werk betekent. onthouden we! dit was veel beter en nauwelijks omrijden.
en we hielden het de hele dag droog op 10 kleine spatjes regen na, maar nu drijgt er weer een donkere lucht hier boven tracie, dus hier zou nog wel eens iets kunnen losbarsten…


Geen opmerkingen:

Een reactie posten