woensdag 19 augustus 2020

19/8/2020 heenreis güllük - trabzon

vandaag gaan we corona-veilig op stap voor onze mini karadeniz reis.
eerst brengt vedat ons met onze eigen auto naar het vliegveld en dan wordt het inchecken bij turkish airlines deze keer.


maskers op (de hele dag lang, oh oh onze oren...) maar alles verliep heel relaxed en goed geregeld, we voelden ons geen moment onveilig.
eerst van ons vliegveld naar istanbul airport, waar we nu het nationale deel voor het eerst zagen. het is niet zo indrukwekkend als het internationale deel met die mooie overkoepeling en al die taxfree winkels, maar toch heel groot maar duidelijk opgezet. we hadden haast 3 uur overstaptijd dus we konden eerst nog een kipje eten en een beker koffie drinken.
 

het eerste vliegtuig zat flink vol, maar in het tweede vliegtuig werd er steeds 1 stoel vrijgehouden, coşkun zat op A en ik op C en onze rugzakken op B.
vlakvoor zonsondergang landen we op trabzon airport, een klein vliegveld direct naast en evenwijdig aan de zwarte zee gelegen.

al snel rolden onze reistassen van de lopende band en konden we onze huurauto gaan opzoeken. deze keer voor het eerst geboekt via booking.com en dat is echt een aanrader we kregen er voor een ongekend lage prijs een nieuwe peugeot 103.
buiten zo’n 10 graden koeler dan thuis, dus een heel prettige temperatuur!
toen op weg naar ons 3sterren hotel aksular wat 10km westelijk daarvan lag, en onze meegebrachte tomtom bracht ons netjes voor hun deur.
 
na een eenvoudige meze maaltijd op het terras, trokken we ons terug op onze redelijke kamer, waar we nog ff op ons onmisbaar internet kunnen surfen.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten