vrijdag 21 augustus 2020

21/8 tweede dag trabzon

ons tweede en laatste daagje in trabzon maar nu dus wel in de stromende regen.
het weer was zo voorspeld dus we hebben de belangrijkste dingen gelukkig op onze eerste dag al bezocht.
en vandaag is het een culinair dagje geworden door steeds als het etenstijd was, ergens iets speciaals van de zwarte zee te gaan zoeken.

bij het ontbijt in het hotel kregen we ala ei nu hier ook kuymak, in een wat dunnere versie, die nog meer op kaasfondue lijkt en die je het beste ook op die manier eet, n.l. door er steeds stukjes brood in te dopen
.
  

als lunch wilden we kijken of we wat in akçaabat konden wandelen en daar een börek winkel konden vinden om de specialiteit laz börek te gaan eten.
die was echter niet te vinden en bleek trouwens ook een zoete börek variant te zijn, dus minder geschikt als lunch en daarom zullen we deze later nog eens gaan proberen te vinden. om te wandelen regende het ook te veel maar we vonden alweer redelijk dicht bij ons hotel in trabzon een speciaal börek eethuisje (levent börek), waar we heerlijke börek gegeten hebben met 1 chocolade-börekje als toetje.
 

s avonds gingen we weer naar akçaabat om er de beroemde köfte te gaan eten; een smakelijke variant waarin geen ui maar wel knoflook gebruikt wordt.
op advies van de börek man hebben we komaroğlu bezocht, die de lekkerste zou hebben.
ergens in het centrum in een smal straatje vonden we zijn eethuisje waar we lekker toch zonder regen op straat de köftes konden proberen; een grote kan met zeker wel 1,5 liter ayran werd automatisch gratis bij ons op tafel gezet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten