woensdag 13 september 2017

13 september turkije

vandaag was het duidelijk de dertiende, wat een stressie dag!

we begonnen eerst in de verkeerde richting (niet N richting izmir) maar Z richting bodrum,
want we kregen sochtends een telefoontje van ERTURK (de agent die ons op 14-9 met een ferry naar CHIOS gaat vervoeren) dat het formulier voor toffie dat we opgestuurd hadden, niet goed was.
volgens de griekse veterinaire dienst van chios moest dit formulier niet volgens de regels van 2003 opgesteld zijn, maar volgens de regels die in 2013 tussen griekenland en turkije waren afgesproken.

ter verduidelijking : bij een grens passage in CHIOS is als enige in griekenland een veterinaire dienst aanwezig die alle papieren uiterlijk 3 dagen van te voren opgestuurd gekregen wil hebben en dan hun fiat geeft alvorens er overgevaren kan worden ...

dus na een haastig afscheid bij ons huis van BARIŞ (die ons huis met insecten bestrijdingsmiddel bespoot) en van JOSE (die we anders tot volgend jaar niet meer gezien zouden hebben), reden we eerst naar bodrum naar de veterinaire kliniek van ahmet kurt en zijn assistent erkan.

erkan maakte nu (voor de zoveelste keer ...) een 6-bladig formulier volgens de rgels van 2013 voor ons, en voorzag het op alle paginas van vele stempels en handtekeningen. deze bladen heb ik snel ingescand op de ipad en als bijlage aan een mail aan ERTURK verzonden.

en daarna vrolijk op pad, langs de afslag naar güllük en dan op weg naar izmir en çeşme maar eerst naar söke, waar we voldoende tijd hadden om onze vriend mesut in zijn turkse lokanta SÖKEM te bezoeken en daar wat typisch turkse gerechten te eten en een kopje koffie te drinken bij zijn vrouw in haar kinder creche.

en daarna weer op weg richting çeşme, onderweg eens gekeken of mijn emails verstuurd waren alvorens ertürk te bellen of eea nu accoord was, en tot onze grote schrik : nee dus!

van alles geprobeerd maar zulke scans zijn kennelijk te groot om onderweg via het mobiele netwerk te versturen, dus het lukte echt niet! ondertussen waren we ergens in the middle of nowhere dus eerst maar een dorpje opgezocht met een internet cafe of zoiets...

in ORTAKLAR (ergens tussen söke en selçuk) vonden we wel een internet cafe maar zonder werkende scanner, maar ernaast zat een kantoorboekhandel met een fax, gelukkig die bestaan dus ook nog!
daarvandaan de nieuwe formulieren naar ertürk verstuurd en gecontroleerd of ze aangekomen waren.

ja! dat was gelukt en zij hebben ze weer direct doorgestuurd naar chios. na weer enig heen en weer getelefoneer, verzekerden ze ons dat alles nu echt in orde was en we morgen met een gerust hart op de ferry richting chios kunnen rijden.

daarna via de toeristische route langs de zee naar çeşme en ons hotelletje in de wijk çiftlik ervlakbij gereden, waar we net toen het donker begon te worden aankwamen.
 
toffie vond er gelijk al een familielid op hem wachten en wij aten wat hapjes naast het zwembad (waar we jammergenoeg geen gebruik meer van hebben kunnen maken) op het terras van het hotel, met uitzicht op de lichtjes van chios.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten