zaterdag 16 september 2017

vrijdag 15 september

vandaag  is voor nu de laatste dag in griekenland en hebben we royaal de tijd om alles relaxed te doen.
 
eerst een lekker voornamelijk door de eigenaresse zelf gemaakt ontbijt (ingelegde tomaatjes, koekjes, börek, olijven, rozijnenbrood en een eitje zonder stempel...) samen met de andere pension gasten, hoofdzakelijk engelsen. onze buren waren ook met een hondje onderweg van hun zomerhuis op symi naar engeland, zij kwamen ook van pireus en wilden via patras (naar ancona) verder reizen.
maar na het ontbijt eerst nog een kopje koffie op ons balkon.
 
dan gedeeltelijk wel en gedeeltelijk niet over de olympia odos (E65) die nu eindelijk haast af is, langs de zee van korinthe en allerlei plaatsjes met meest vakantie woningen en ... met een lidl om onze voorraad mensen en honden eten aan te vullen, naar patras.
 
eerst nog langs rio dat aan deze kant van de brug naar het N ligt, met de resten van een oud fort aan de voet van de brug (aan de overzijde van de brug) ligt het fort antirio, dat mooi gerestaureerd is).
 
dan in patras eerst langs de oude ferry haven, waar we onze boot de superfast I zagen liggen, maar die daar kennelijk alleen maar lag te wachten tot hij verder kon varen, naar de nieuwe ferryhaven ten W van de stad en daar eerst onze ferry tickets voor de komende ferry reizen met superfast en bluestar afgehaald.

op het haventerrein komen regelmatig donkerhuidige mannen voorbij gerend en klinken er sirenes van rondrijdende politie. kennelijk mensen die stiekem proberen met iemand mee te komen op een ferry naar italie..

en dan wachten bij de terminal van superfast tot de ferry naar ancona (de superfast XI) vol en weg is,
want daarna zou onze boot hierheen kunnen komen en aanleggen.

coşkun kan zich nog nuttig maken door mensen die steeds maar braaf naast ons parkeren en beginnen te wachten, naar hun klaarliggende ferry naar ancona te sturen.

dan blijkt dat onze ferry toch ook maar ergens hierheen erbij komt, en dat er niet op de superfast XI gewacht gaat worden, dus iedereen springt snel in zijn auto en rijdt het stukje naar het einde van deze nieuwe haven.
 
dan kunnen we al snel binnenrijden en vele trappen omhoog klimmen, want onze auto staat helemaal beneden op verdieping 1 en onze hut is op verdieping 6, nou ja 1 verdieping kunnen we met een lift en 2 verdiepingen met een roltrap, maar daar mag toffie uit veiligheids overwegingen niet gebruik van maken, dus dat wordt naast onze bagage toffie ook nog dragen...

maar dan zijn we gearriveerd, snel eea uitpakken en met een wijntje en wat nootjes op het achterdek (ons balkon) genieten en kijken hoe we wegvaren, hoe griekenland, patras en de brug bij rio in de nevelen verdwijnt. 

er zit een behoorlijk donker type vlak bij ons op het achterdek met een aantal tasjes : zou het toch een vluchteling gelukt zijn om met deze ferry mee te komen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten