zaterdag 16 september 2017

zaterdag 16 september : italie

onze ferry deed er wat langer over dan we eerst gedacht hadden, maar gelukkig want daardoor konden we op een normale tijd opstaan, douchen en ontbijten.
rond 9:30 liepen we de haven van bari binnen, waarna we nog lang moesten wachten, eerst op alle andere (vracht)autos die de ferry moesten verlaten en daarna nog ruim een half uur om het haven terrein te kunnen verlaten.
 
maar even na 11:00 reden we eerst wat door bari, met nog flink wat aardige oudere gebouwen (veel theaters en opera's viel ons op) maar veelal slecht onderhouden en daarna zuidwaards langs de kust, waar veel mensen zich in en naast de zee bevonden.

in torre di bari (een beetje rommelig voorstadje van bari, met meer rots dan (bejaarden) strand) hielden we onze eerste koffie met bosvruchten cheesecake stop in een soort strandtent.

 daarna verder naar polignano, niet naar het chique en dure restaurant in de rotsen aan zee, maar lopend door het oude stadje,  een mooi onderhouden oud italiaans burgstadje, boven op de rotsen naast een klif/canyon aan zee. ook hier spartelde iedereen in het water.
 dan verder langs de zee naar het plaatsje monopoli, waar we in de antico storico (oude binnenstad) ons eerste italiaanse ijsje gegeten hebben (een gelato met pistacchio en caffe smaak).

dan een eindje landinwaards naar alberobello gereden door een toscaans achtig landschap met aan het einde een weg die ze de zona trulli noemden, een soort romantische strasse maar dan vol met oude en nieuwe trulli.
 

aangekomen bij la civetta, stond de tuinpoort wel open, maar er was niemand, dus ff wachten tot de opgebelde eigenaar kwam (ook hij sprak zoals de meeste zuid italianen die we kennen nauwelijks engels ...) en hij vertelde dat ons huisje (met patio, keukentje en 1 slaapkamer) niet beschikbaar was, maar dat we maar met hem mee moesten rijden, of beter gezegd : achter hem aan.
 een eindje verder, een beetje buitenaf, op een heel rustig plekje tussen de olijven boomgaarden, stond een tweelingtrulli, eentje voor permanente bewoning door mensen die er nu niet zijn, en eentje voor ons.
 
een fantastisch groot huisje met zit en eetkamer en 2 slaapkamers en een heerlijk plaatsje voor de deur met een fris windje vanaf het land.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten