woensdag 20 september 2017

woensdag 20 september - roccella ionica

ons ontbijt was weer echt italiaans, hoewel er wel wat stokbrood, kaas en proscuito bij was deze keer, maar ook zoete croissants en taartpunten uiteraard en ... dat was niet alles we kregen ook nog een zoet toetje na het ontbijt (een soort cassata puddinkje en een bavarois achtig iets). 

vanochtend was het te koud om in zee te zwemmen door een wel erg harde wind, dus dat programmapunt is geschrapt en wordt uitgesteld tot morgen!
 
daarna zijn we naar de marina gereden om eens te zien wat daar zoal veranderd is.
niet erg veel blijkt, er kan nu ook diezel getankt worden en er is een kruidenierswinkeltje gekomen.
en het aantal aan de ketting gelegde boten is heel wat meer dan zo'n 15 jaar geleden,
maar naar we begrepen hebben is -na afspraken (geld) met libie- het aantal in roccella aangekomen vluchtelingen van 200 per dag nu drastisch gedaald!

9 van de 10 mensen die we op een fiets voorbij zien komen is een diepzwarte man, kennelijk een vluchteling uit afrika denken we dan. ook zagen we gisteren ergens in een dorpje een syrische familie uit een huis naar buiten komen. tja je hoort er niet veel over maar het moeten gigantische aantallen mensen zijn, die hier als vluchteling zijn binnengekomen de laatste tientalle jaren!

aan het einde van de middag is giusy (de vrouw van onze italiaanse advocaat vincenzo) samen met haar oudste dochter annamaria langs gekomen en hebben we gezellig op ons terras wat zitten babbelen en afgesproken morgen allemaal tesamen te gaan eten.

donkere wolken trekken zich boven ons samen, maar gelukkig geen regen, alleen wat frisser nu.
dus we zullen toch iets warmers moeten aantrekken als we ergens willen gaan eten vanavond...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten