dinsdag 26 september 2017

maandag 25 september - op reis door sicilie



na een zenfoto en hartelijk afscheid van onze judo en zen expert giancarlo, vertrekken we richting menfi.
deze keer wel over hoofdwegen want anders zou de reis te lang gaan duren.

wat een troep zien we weer langs de weg en op parkeerterreinen, ongelofelijk hoeveel vuil er overal achtergelaten en niet opgeruimd wordt! zowel op sicilie als in calabrie!
toffie vindt het ook lastig want een prettig plekje om zijn behoefte te doen is er meestal niet bij!

het landschap begon toscaans maar dan droog en werd gaandeweg ruiger en hoger, vanaf palermo werd het groener en waren de akkers meer bebouwd, meest met druiven maar we zagen ook de kool voor de winter al aardig groeien.

de weg van palermo naar menfi (sciacca) staat grotendeels op wel zeer hoge palen (zoals vrijwel alle wegen in italie) maar hier wel erg hoog! soms staken we over dalen die 700m dieper lagen, dus interessante vergezichten maar niet voor mietjes...

vlakbij menfi zijn de hoge bergen ineens verdwenen en is alles mooi groen en wordt de zee weer zichtbaar, die 10km verderop en 100m lager ligt. van de mooie wegen is niks meer over, nu zijn er alleen nog maar bochtige smalle weggetjes, soms met een wel erg slecht wegdek.

ondertussen zijn willem en monique ook goed geland en onderweg in hun huurauto, die zomaar ge-upgrate is naar een alfaromeo guilietta! en we treffen ons eerst met rosaria en haar een beetje engels sprekende dochter en dan ook met willem en monique onderweg naar ons vakantiehuisje.

ons huisje ligt eenzaam op het (platte)land maar een echt paradijsje met een enorme tuin, met allemaal lekkere stoelen en tafels en nog boomgaarden op ruim een hectare land!

eerst was het nog afzien zonder internet, maar na nog een keertje aan en uitzetten van het modem, zijn we weer online!

behalve een wasmachine (die al gelijk aan het werk is gezet) is het huis ook uitgerust met 2 heel jonge poesjes, dus na enige twijfel over het wel of niet voeren, hebben we ze toch maar wat gegeven, want het is toch moeilijk om zoiets aan te blijven zien. toffie heeft een gewapende vrede met ze gesloten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten