zaterdag 23 september 2017

vrijdag 22 september - (reggio) calabria

na een laatste ontbijt met mierenzoet dessert in gioiosa verlaten we de omgeving van roccella en rijden we langs de kust verder naar het zuiden.

langs plaatsen waar we 15 jaar geleden geweest zijn om onze scheepsmotor te laten repareren en langs eindeloze stranden met kleine dorpjes tot we de straat van messina naderen en ineens de etna boven sicilie uit zien steken in de verte.

dan doorkruisen we reggio calabria en nemen we al eens poolshoogte waar de ferry naar messina vertrekt, dat is een eindje verderop in villa san giovanni. daarna rijden we over allerlei wegen die onder en boven elkaar liggen (tolweg, nationale weg en binnenwegen) en dan omhoog de berg boven de oude haven van reggio op naar onze bed en breakfast die zich na een 2 km omhoog slingerende weg bevindt, net als je begint te twijfelen of je wel goed zit...

tja en het is einde van het seizoen dus we mogen in ons eentje genieten van het wijdse uitzicht op de straat van messina, messina en de stromboli in de verte. en savonds staat er zelfs een beginnend maantje bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten