donderdag 28 september 2017

donderdag 28 september - sciacca

na een laat, maar uitgebreid ontbijt, besloten we toch (nog) maar niet naar het strand en de zee te gaan, maar een bezoek aan des nabijgSelegen stad sciacca te brengen.

een mooie rit over een behoorlijk stijgend en dalend landschap, waarbij de weg in dalen/valleien op poten stond, dus het gemakkelijk te rijden was.

sciacca verraste ons, het is een gezellig stadje aan zee, die ergens in de diepte eronder ligt, met een grote, mooie haven.

sciacca staat bekend om zijn pottenbakkers wat goed te zien is aan o.a. de mooie grote vazen langs straten, en bij een kerk en een hotel.

we kochten wat souvenirs en vis (dorade en rode poon) bij de visboer en nog wat kleine boodschapjes bij de super en reden daarna weer naar ons siciliaanse huis.
de wegen zijn verrassend kronkelig en slecht, de door onze tomtom aangeraden kortere weg bleek toch niet voor herhaling vatbaar.

rosita kwam vandaag nog bij ons buurhuis langs met een pickup ter controle en een babbeltje met ons en we vroegen ons af of ze toch de eigenaresse van ons huisje zou kunnen zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten