donderdag 14 september 2017

14 september


vroeg op en ontbeten in de tuin van ons hotelletje bij çeşme en daarna snel op weg naar de ferry haven er vlakbij, waar we kort voor 8 uur aankwamen.


het was een hele drukte met binnenkomende ferries en cruiseboten en weer vertrekkende ferries,
dus alle mensen liepen overal door en langs elkaar.
toch betrekkelijk snel door pas en auto controle en de taxfree shop en dan naar de boot de ertürk 1.

er waren niet veel mensen en maar 2 autos aan boord, dus de pas, hond en auto controles verliepen na aankomst op chios ook snel. en daarna op zoek naar wat koud water, vers fruit en wat brood en beleg voor onderweg.

nergens parkeerruimte dus de auto maar alvast in de wachtrij voor de ferry gezet, zodat we ook nog eventjes een kop koffie en een tosti konden eten.

deze ferry : de ariadne van hellenic seaways is wel behoorlijk vol, maar we vonden een prettig plekje met tafeltje en stoeltjes op een achter tussendek. het vertrek was even na de geplande tijd van 12:20, terwijl de griekse tijd nog dezelfde is als de turkse.
 
het weer is nog steeds behoorlijk warm, maar zo in de schaduw met een windje erbij en een druifje op tafel en onze ipads in de aanslag, is het prima uit te houden. toffie ligt onder ons op zijn dekentje te slapen.

midden op de egeische zee werd het door de sterke wind toch nog aardig fris, maar hoe dichter we bij onze eindbestemming kwamen hoe warmer het werd.

de boot voer vlak langs kaap sounion en andere eilandjes en kwam rond half acht in pireus aan, waar we zeker nog een half uur in het ruim moesten wachten tot we eindelijk naar buiten konden.

daarna nog anderhalf uur rijden bij verrassend warme temperaturen (28 - 29 graden) naar oud korinthe naar jo marinis rooms, waar we op ons balkonnetje (te moe om nog ergens wat te gaan eten) wat boterhammetjes aten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten