donderdag 14 juli 2022

14/7 italia

na een vroeg ontbijt reden we eerst naar beneden naar de kust, weer net als gisteren langs heel veel zonnebloemen velden.
eerst langs rimini, dan verder naar ravenna en daarna door de binnenlanden van venetie, met allemaal meren, kanalen, rivieren (ook de po) en over een lange brug  over een stuk van de lagune van venetie.
 

na een kort bezoek aan rimini met o.a. de arco di augusto, liepen we lange tijd rond in ravenna, waar we o.a. de duomo uitgebreid bewonderden.
daarna lunchtijd bij een lago bij een lido en verder voor een rondwandeling in het centrum van padua, o.a. het stadhuis met de beroemde astronomische klok en de bekende, overdekte markt.
 

vandaag zagen we overdag overal kersverse dottore, die versierd met een lauwerkrans en een mooi aangekleed vrienden clubje aan het feestvieren waren.
 

daarna arriveerden we rond 17:00 bij ons hotel in een thermaal dorpje ten w van padua, waar we snel een duik in het thermale buitenbad met bubbelhoekjes, namen en ff heerlijk relaxten op stretchers die er omheen stonden.

het weer is wel warm, gisteren 32 en vandaag ca 33 graden maar niet extreem heet dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten