dinsdag 19 juli 2022

19/7 frankrijk (vakantie gebied van nederlanders)

na alle gewassen kleren gedroogd en opgevouwen te hebben, konden we weer aan een nieuwe dag beginnen.
(wat de eigenaren barry en dina van ons appartementje trouwens vertelden was dat in deze nieuwe villa wijk van digne-les-baines er om hen heen ook 5 turkse gezinnen woonden; wat ons verbaasde want het is hier echt niet zo voor de hand liggend om een huis te kopen, zouden deze mensen (feto?) zich hier verstopt hebben? we hebben niemand gezien trouwens…).

maar goed onze eerste etappe vandaag was nog een stukje van de n85 van napoleon, van digne-les-bains naar castellane.
maar we waren nog maar een paar km op pad en toen werd de weg maar smaller en smaller en zagen we behalve wat fietsers nauwelijks andere weggebruikers; en toen zagen we het ineens dit was niet de n85 maar de d20, een prachtige bosweg die voortdurend steeg en daalde (we zagen oa de col corobin met ca 1200m) en ruim 25km lang was, waar we dus ruim een uur over gedaan hebben! 
 

later vonden we de n85 terug maar die was hier ook d4085 geworden, ondat hij smal, bochtig en stijgend en dalend is en ook nog eens vol met andere weggebruikers, waarvan de helft : nederlanders!
ook tijdens ons oponthoud in castellane zagen we veel nederlandse kentekenplaten en hoorden we veel nederlands om ons heen; nog een paar duitsers en belgen, een enkele engelsman, zwitser of pool en nog een handjevol fransen…
  

van castellane verder westwaards rijdend door de vallei van de verdon, zagen we indrukwekkende landschappen, met hoge bergen, diepe afgronden, smalle wegen uitgehakt uit de rotsen en maar bochten en stijgen en dalen… en we zagen nog vele cols van 1100 en 1200m.


vanaf moustiers werden de bergen wat lager en groener en de velden wat paarser (hier beginnen de uitgestrekte lavendel velden).
we hielden onze tomtom nu angstvallend in de gaten en reden soms van plaatsje naar plaatsje.



in de luberon zagen we een aantal lieflijke plaatsjes zoals b.v. bonnieux en zijn we nu aangekomen in maubec vlakbij robion,
hier zitten we in een gite (frans vakantiehuisje) met tuintje en mogen we het zwembad van de eigenaar in de aangrenzende tuin gebruiken (hebben we al gedaan, heerlijk, want vandaag was het erg vermoeiend en warm, met regelmatig 38 graden als we uit de schaduw van de bomen te voorschijn kwamen.
dus we verzetten vandaag verder geen stap meer, straks nog wat brood met kaas, tonijn en een wijntje op ons terras en misschien nog een duik in het zwembadje en dan lekker slapen…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten