vrijdag 15 juli 2022

15/7 italie

vandaag reden we door de po vlakte, van vlakbij padua langs het garda meer en brescia naar milan.
 

we reden door een leuk landschap, met in het begin burano achtige taferelen in een dorpje van monselice, later nog een fraaie burcht stad in montagnana en een prachtig uitzicht op het garda meer tijdens lunchtijd.


daarna zat het ff tegen want onze oude ‘tom tom’ deed niets meer, met wat voor kabeltjes dan ook; hij was definitief ‘morto’.
de dichtsbij zijnde grotere stad was brescia en al zoekend naar een centro commerciale zagen we ineens de letters van de mediamarkt. perfetto.
dus nog ff laten controleren maar nee, er zat niks anders op dan het kopen van een nieuwe nu echte tom tom, zonder kunnen we echt niet.
een beetje lastig dat alle oude adressen er nu weer in geprogrammeerd moeten worden en dat ie net een beetje anders werkt, maar dat gaat wel lukken!

dus al met al kwamen we heel wat later dan gepland bij ons hotel aan de noordkant van milan aan, en besloten we maar ook door de nog steeds toenemende hitte,
dat we de auto niet zoals gepland in de hotel parking zouden laten staan en met het openbaar vervoer naar het centrum zouden gaan, nee, we namen onze auto en reden helemaal door tot vlak bij de piazza del duomo en zijn daarvandaan gaan wandelen.

het was erg gezellig zo op vrijdagavond, iedereen zowel toerist als local liep er rond. en er was ook veel life muziek, net toen we een glas campari op het plein voor de duomo en naast de galleria dronken, begon er een gitarist vlakvoor ons er lekker op los te rocken…
 

en na dat rondlopen, drinken en eten, zijn we later die avond weer terug gereden naar de koele kamer in ons hotel en gaan we voor de derde keer vandaag weer eens lekker douchen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten