zaterdag 16 juli 2022

16/7 italie (laatste dag)

door de binnenlanden wilden we rijden van milaan naar turijn, dus kozen we een stadje daar ergens tussenin en dat werd vigevano.
en het bleek zelfs een heel leuk stadje met een prachtig plein omringd door de kerk en gebouwen, eigenlijk leek het wel wat op een turkse han.
heel erg fraai. net als de meeste inwoners van vigevano genoten we van een kopje espresso lungo (met ietsje meer water) op een terrasje.


in turijn waren veel mensen op de been want er waren allerlei evenementen ook in het mooie cinema museum, met de fraaie toren en verder wandelden we door het centrum en bewonderden we het enorme plein met toegangswegen, heel indrukwekkend, ook langs het water lagen allerlei mooie architectonische gebouwen.
onze eerste en ook laatste italiaanse ijsje eten we in turijn, waar je tevergeefs naar ola of algida kunt zoeken.
 


onderweg hadden we trouwens nog een zwemmende familie in de rivier de po gezien.
en overnachten doen we in een b&b in het bergachtige gebied op de grens van italie en frankrijk, 
 

waar we s’avonds lekker gegeten hebben in een plaatselijk ‘chic’ restaurant, ons aanbevolen door de b&b eigenaar andrea. maar we werden verrast door de on-italiaanse keuzes van de plaatselijke bevolking : 95% dronk bier en 75% bestelde een hamburger! wij deelden lekker een karafje wijn en aten een vleesgerecht, spagetti soorten stonden er niet op het menu…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten