maandag 18 juli 2022

18/7 frankrijk (la route napoleon)

vandaag hebben we een gedeelte van de route napoleon, die loopt van grasse aan de cote d’azur naar grenoble, gereden.
we reden hem dus omgekeerd, want we begonnen in grenoble en eindigden een stuk eerder dan de cote d’azur, n.l. we eindigden vandaag in digne-les-baines.
 

deze weg de N85, zoals napoleon hem noemde, komt langs laffrey, waar napoleon zijn belangrijkste slag in 1815 won en dat ook nog zonder dat er een pistoolschot geklonken had.
ter ere daarvan staat er een groot beeld van napoleon te paard hier langs de weg.


hierna loopt de weg tussen indrukwekkende hoge bergen en slingerd omhoog en omlaag ook nog langs verschillende meren en in de diepte zie je canyons en soms snelstromende rivieren.
 

in de stad gap aten we een plat du jour (regional) in het beroemde cafe du lycee en liepen we wat door het centrum, later bezochten we nog sisteron, omhoog klimmend door de kleine straatjes; sisteron ligt naast een indrukwekkende berg met burcht erop.
  

toen nog wat inkopen gedaan bij de lidl (waar we erg veel nederlanders zagen); trouwens deze dag voor het eerst zagen we wat buitenlandse auto’s en dat waren meestal nederlanders. eigenlijk is het overal erg rustig, niet wat je zou verwachten van de maand juli in frankrijk!
we zijn vannacht in ee appartementje bij digne-les-baines, waar we zelf wat kunnen kokkerellen en de was kunnen doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten