woensdag 20 juli 2022

20/7 frankrijk van van gogh

onze overnachtings plek is vlakbij st remy, waar het ziekenhuis/klooster ligt waar van gogh de laatste jaren van zijn leven verbracht heeft.
we rijden eerst naar het centrum van de st remy, dat overvol is van mensen, auto’s (geparkeerde en nog een parkeerplaats zoekende) en marktkraampjes die allerlei toeristisch rommel verkopen.
we hadden hier eigenlijk met een kopje koffie willen beginnen, maar er is tot in de wijde omtrek echt geen parkeerplek te vinden, alleen maar files met rondrijdende auto’s en drommen met mensen!

dus we besluiten deze heksenketel maar snel weer te verlaten en rijden naar het een paar km zuidelijker gelegen hospitaal waar van gogh heeft gewoond.
en daar kunnen we zo voor de ingang in de schaduw parkeren en in alle rust samen met een handjevol bezoekers dit gebouw, zijn kamer en de binnentuin bezichtigen.
 

dan rijden we ff naar avignon, om de brug van ‘sur le pont d’avignon’ te zien, en het historische centrum dat ommuurd is met een enorm lange muur.

maar ook hier waren alle parkeerplekken vol, dus al rondrijdend hebben we wel de brug en de buitenmuur van de oude stad gezien, maar we konden nergens uitstappen!

 
daarna reden we langs arles (waar van gogh ook gewoond heeft) verder zuidwaards, door de camargue met paarden, flamingo’s en de rhone en kleine rhone met kayakvert.

verder zuidwaards rijdend passeerden we montpellier, nimes en bezier en kwamen we aan het einde van de dag aan in narbonne, waar we nog ff wandelend rondkeken alvorens we snel onder de douche gingen en lekker gaan relaxen…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten