donderdag 21 juli 2022

21/7 frankrijk en spanje

om een oude vriend te bezoeken zijn we vandaag ff naar de costa brava gegaan, waar hij alweer 18jaar geleden een huis heeft gekocht, omdat je daar in de buurt zo fijn kan duiken.
het was gezellig om met hem oude herinneringen op te halen, waarna we verder zijn gereden naar girona, om wat in de stad rond te kijken en te overnachten.

onderweg zagen we in de buurt van perpignan nog een tijdje de middellandse zee!
de wegen in spanje zijn over het algemeen goed verzorgd en aangegeven, maar toch is het opletten dat onze tomtom ons niet de b-wegen opstuurt, want die zijn duidelijk van mindere kwaliteit! en ook vandaag weer, overal heel veel nederlandse kentekenplaten, en dan zijn er nog veel meer nederlanders dan je denkt, want degenen die er permanent wonen (zoals onze vrienden) die hebben auto’s met spaanse nummerplaten…

 
toen het een pietsje minder heet was, zijn we door het historische centrum gaan rondwandelen, wat een leuke sfeer heeft en waar op deze doordeweekse avond toch nog erg veel locals lekker op een terrasje zaten. we hebben ook lekker gegeten met een wijntje en een biertje van san miguel, gevolgd door de terugwandeling naar ons hotel en de zoveelste douche van vandaag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten